Održana uvodna konferencija projekta “Poslijepodne iz bajke”

Na uvodnoj konferenciji, održanoj 12. svibnja 2022. u Hrvatskom domu, predstavljen je projekt “Poslijepodne iz bajke” U.P.02.2.2.16.0198, čiji je nositelj Općina Strizivojna, a partner Dječji vrtić Bajka Strizivojna. Vrijednost projekta iznosi 2.528.567,87 kuna, a EU ga sufinancira u stopostotnom iznosu iz Europskoga socijalnog fonda. Trajanje mu je 20 mjeseci, do 23. kolovoza 2023.

Njegovom realizacijom u DV-u “Bajka”, u kojem redoviti program za djecu rane i predškolske dobi traje od 5.30 do 15.30, od 1. veljače 2022. provodi se produženi poslijepodnevni odgojno-obrazovni rad – od ponedjeljka do petka od 15.30 do 20.30, a subotom od 9 do 17 sati. Mogućnost boravka djece u vrtiću čak pet sati duže veliko je unaprjeđenje usluge te mlade ustanove, kao i velika stvar za roditelje, a što, naglasila je ravnateljica DV-a “Bajka” i koordiantorica projekta Ivana Šimić, i jest prvi cilj projekta: povećanje uravnoteženosti poslovnog i privatnog života roditelja vrtićke djece produženjem radnog vremena. – Drugi je cilj unaprjeđenje odgojno-obrazovnog programa ranog i predškolskog odgoja. Za djecu su organizirani posebni pedagoški programi – rekla je Šimić. Podrazumijevaju znanstvene radionice za djecu (informatika, biologija, matematika, robotika), radionice stranog jezika, sportske, književne i dramske radionice te izvanučioničke aktivnosti.

Za potrebe produženog rada vrtića zaposleno je pet odgojiteljiica, edukacijski rehabilitator, zdravstveni voditelj, psiholog, financijski asistent i tročlano tehničko osoblje. Uslugom se trenutačno koristi oko 40 djece iz Strizivojne i drugih općina.

DV Bajka Strizivojna DV Bajka Strizivojna DV Bajka Strizivojna DV Bajka Strizivojna